Presudom Stanišiću i Simatoviću okončan poslednji postupak zbog ratnih zločina devedesetih: Koje je nasleđe Haškog tribunala?

Ostavite komentar


  1. Svako ko ume logicki da razmislja moze uporediti presude o Srebrenici.Koje su kontadiktorne i po broju zrtava i po motivima upada srpske vojske u nju.Cak u nekim presudama kod Generala Pandurovica pise da su Muslimani (naoruzani)izginuli u proboju.Postoji debeli razlog zasto Tribunal nije dao mustru DNK zrtava u Srebrenici-srpskoj odbrani.Postoji osnovna sumnja da na groblju u Srebrenici sahranjuju i zrtve iz drugog svetskog rata kao i mrtve drugih nacionalnosti.Da skratim,citiracu najveceg svetskog autoriteta za pitanja Genocida i Holokausta,Gidona Grajfa-“Ako ovaj zlocin u Srebrenici nazovemo Genocidom onda cemo za Ausvic(Jasenovac)morati smisliti drugo ime.“ Citiracu i holanskog Premijera Rutea koji je 2017.godine javno rekao-Srebrenica je najveca laz u istoriji.Na kraju da se vratim na presudu Stanisicu.On je sam rekao sudiji u prvom postupku gde je oslobodjen-“Znate li vi ko sam ja.“Sifrovanim jezikom,jer je radio za CIA-e i M6.Danas ga je Amerika i Britanija pustile niz vodu da bi vrsile dodatni pritisak na Srbiju(ratna osteta)zbog Republike Srpske i zbog srpskog Kosmeta.Ujedno peru zlocin NATO-a.Zlocin protiv mira-majke svih zlocina.

  2. Pre nego sto iko pocne da pljucka po Haskom sudu, i brani Stanisica i Simatovica, prisetite straha od DB-a i policije u kojem smo ziveli 90-ih.
    Po pitanju suda, sve ove bivse velikase koje je Haski sud procesuirao/osudio trebali smo mi sami optuziti i pokazati da smo zreli za novo doba i demokratsku drzavu. Nazalost, tu smo gde smo i sad smo se vratili 30 godina unazad vodjeni recikliranim radikalima koje su velicali mrznju i nasilje ranih 90-ih. Pamet u glavu na sledecim izborima.

  3. A šta sa Mi Lajem, Irakom, Avganistan om itd. Itd. Da li je tamo bilo zločinaca?

  4. A Srbi etnički očišćeni sa teritorija Hrvatske , Bosne , Kosova i Metohije. Da je Srbija stvarno vodila rat drugačija priča bi se pričala.

  5. Okončan postupak u Hagu.?
    Kada će gradjani OTVORITI dosije tih istih sluzbi na čijem su celu bili i OSUDITI sve ZLOCINCE I ZLOCINE prema srpskom narodu?
    Ovo je osuda zla I ZLOCINA , koje ucinise prema drugim narodima bivše SFRJ u naše ime.
    Arkana je stvorila DB I KOGA JOS?
    Trojka iz 90- tih na VLASTI?
    Danas u 18 h je ODLUKA NA NAMA.
    Da li PRISTAJEMO NA KOLEKTIVNU KRIVICU?

  6. Nasledje Haškog Tribunala je TROJKA na VLASTI u Srbiji iz devedesetih.
    Ko je iz JULA ODGOVARAO?
    DACIC 30 g ?
    Seselja nam vratiše?
    O njemu i Vucicu govori “ Velika Srbija“ na traktorima.
    Osudjeni su Stanišić I Stamatovic , za ZLOCINE prema narodima bivše SFRJ.

    Kada ce se izvesti pred lice pravde ZLOCINCI prema SRPSKOM NARODU?.
    ZLOCINI prema narodu i državi NE ZASTAREVAJU.

  7. „Koje je nasleđe Haškog tribunala?“ Највеће сатирање Срба после првог и другог светског рата у којима су учествовали на победничкој страни а поражене (Хрвати,Муслимани и Албанци) у тим ратовима Хашки трибунал је помиловао и амнестирао.

  8. Da su odmah nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, uhapsili svu trojicu i da su pohapsene vrhuske oko njih i da su odmah dovedeni na sudjenje, verovao bih u dobre namere svetske zajednice. Ovako, jasno je, da njima odgovara, da postoji sto vise potencijalnih zarista, koja mogu lako da pokrenu u ponovni rat.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.