Preteća dojava na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

 

Pojedini lokalni mediji objavili su da je Ekonomski fakultet u Kragujevac evakuisan zbog pretećeg mejla koji je dobila ova viskoškolska ustanova.

Po njihovim neproverenim informacijama – student ovog fakulteta poslao je mejl da će danas u podne „usmrtiti sve na fakultetu”.

U kragujevačkoj policiji su potvrdili Danasu da prijava postoji, ali bez ikakvih detaljnih informacija i uputili nas na Osnovno javno tužilaštvo. Po rečima Nataše Grebović, zamenice Osnovnog javnog tužilaštva iz Kragujevca predmet je preuzelo Više tužilaštvo iz Beograda – Odeljeje za visokotehnološki kriminal. Oni se, pak ne javljaju na kontakt telefone koji su navedeni na sajtu VJT.

Dekanka Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu dr Milena Jakši za Danas kaže da su juče dobili mejl sa pretećom sadržinom, ali da se nastava i sve ostale aktivnosti na fakultetu odvijaju normalno i da situacija nije ni približno alarmantna kako je prikazana u medijima koji dramatičnim pisanjem i bombastim naslovima samo žele da podignu svoju čitanost.

– Juče smo dobili tu poruku sa pretećom sadržinom i kao i do sada odmah smo prijavili policiji. Slučaj i sve dalje aktivnosti su preuzeli iz VTK Višeg tužilaštva u Beogradu. Obavljene su sve provere i po njihovim rečima i preporuci da nema mesta panici i da bezbednost nije ugrožena fakultet radi potpuno normalno“, kaže za Danas rektorka Jakšić.

Po njenim rečima pojedni mediji su neadekvatno opisali situaciju na Ekonomskom fakultetu i „dodatno je dramatizovali”.

– Videla sam te tekstove i mogu vam odgovorno reći da nisu tačno preneli ni kakva je situacija a kamoli sadržinu preteće poruke koju smo dobili. U tim tekstovima je dosta toga dodato i oduzeto i napravljene su konstrukcije onako kako njima odgovara da bi tekstovi privukli što više čitalaca, kaže ona.

Dekanka Milena Jakišić podseća da su u poslednjih godinu dana više puta dobijali lažne dojave o postavljenim bombama na fakultetu koje su su se svaki put ispostavile kao lažne.

– Da ponovim, situacija nije alarmantna i dramatično i fakultet potpuno normalno radi, završava ona.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari