Najnovija ispitivanja ispravnosti vode na javnim česmama u lozničkom kraju, pokazala su da je sa sedam česama voda higijenski neispravna, dok se rezultati sa preostale tri tek očekuju.

Neispravnost vode utvrđena je sa Rakine i Tri česme u Banji Koviljači, česme u dvorištu i preko puta Vukove spomen kuće i Dugi točak u Tršiću, kod drvenog mosta na Štiri i bivšeg gradskog kupatila u Loznici. U međuvremenu je uzorkovana voda sa preostale tri javne česme u ovom kraju, Ilidža u Banji Koviljači, na Saborištu u Tršiću, i Devet Jugovića u Koreniti, čiji rezultati još nisu saopšteni.

Načelnica Gradske uprave Loznica Milojka Smiljanić izjavila je da je u toku otklanjanje uzroka higijenske neispravnosti vode na navedenim česmama i da će građani blagovremeno biti obavešteni kada voda sa tih česama bude ponovo ispravna za piće. Ona je dodala da su na svim neispravnim česmama istaknuta upozorenja o higijenskoj neispravnosti vode.

Analizu obavlja Zavod za javno zdravlje iz Šapca, po zahtevu koji je početkom jula dostavila Gradska uprava Loznice. Slična ispitivanja rađena su dva puta prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari