Sveštenik Vlastimir Zlatić(57) iz rudničkog sela Šilopaj pretio je jednom novinaru „da će proći kao (Slavko) Ćuruvija“ jer je objavio da je Zlatićna Uskrs pretukao svoju ljubavnicu. Kako je juče saopšteno u policiji, Zlatićje, na Svetski dan slobode medija, pozvao novinara Kurira i Glasa javnosti Zorana Marjanovića i rekao mu: „Đubre jedno, pokazaću ti pištolj i proći ćeš kao Ćuruvija“.

Marjanovićje pisao da je Zlatićpretukao svoju ljubavnicu Milku R. (38) iz Kruševca. Marjanovićje Zlatića prijavio policiji koja je odmah obavila razgovor sa sveštenikom i postupak po toj prijavi je u toku. Član Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije (UNS) Petar Jeremićjuče se sastao sa komandirom Policijske stanice u Gornjem Milanovcu Dušanom Markovićem povodom tog slučaja.

Jeremićje agenciji Beta rekao da je UNS uputio pismo žičkom vladici Hrizostomu sa molbom da utiče na zaštitu novinara i da objasni Zlatićeve pretnje. Meštani rudničkih sela odavno su tražili zaštitu od crkvenih vlasti jer je sveštenik Zlatićpre desetak godina u kafani potezao pištolj na jednog čoveka.

Policija mu je posle tog incidenta u kafani uzela pištolj. Zlatićje prošle godine na Svetog Savu, u crkvenom domu, sekirom nasrnuo na grupu vernika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari