Nakon dva dana pretrage u jezeru Perućac, srpski i kosovski forenzičari ustanovili su da su kosti koje su pronađene životinjskog porekla. Ovu informaciju su za KIM radio potvrdili Gvozden Gagić iz Republičke Komisije za nestala lica i direktor Departmana za sudsku medicinu u Prištini Arsem Grdžaliju.

 „Izvršili smo istraživanje i utvrdili da su pronadene kosti životinjskog porekla“, rekao je Gagić. Grdžaliju je izjavio da su uradili maksimalno sve što su mogli. Kada je u pitanju istraživanje masovne grobnice kod Raške on je naglasio da se od toga neće odustati.

Posmrtni ostaci dvadesetak žrtava pronađenih u jezeru Perućac kod Višegrada, na strani BiH, poslati su na obdukciju, izjavio je predsedavajući Kolegijuma direktora Instituta za nestale osobe (INO) BiH Amor Mašović. On je naveo da je reč o posmrtnim ostacima ubijenih Bošnjaka iz Višegrada. Međutim, Mašović kaže da postoje indicije i da je reč o grupi nemačkih oficira i vojnika koji su tokom Drugog svetskog rata sahranjeni u obalnom pojasu reke Drine. Istražitelji INO od 19. jula pretražuju Perućac, a dosad je pronađeno oko 60 nekompletnih posmrtnih ostataka žrtava. Tim koji je pretraživao srpsku stranu jezera Perućac saopštio je da nisu pronađeni ostaci ljudskog porekla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari