Bijeljinska televizija najoštrije je osudila jučerašnji upad policije u njihovu redakciju koji je izvršen na osnovu naloga Okružnog tužilaštva Bijeljina. Zbog upada policije u redakciju BN TV je juče nakratko prekinula emitovanje programa.

Iz BN TV je saopšteno da ta televizijska kuća nema ništa protiv rada nadležnih institucija, ali da ne može da pristane na ponižavajući odnos „koji se može okvalifikovati kao pritisak na rad televizije, koji traje već duže vreme i realizacija pretnji koje su upućivane sa više adresa“.

BN TV je pozvala nadležne institucije da objasne javnosti zašto je bilo potrebno da policajci upadaju u zgradu te televizijske kuće u šest časova ujutro „i pri tom uznemiravaju radnike, kao da je reč o kriminalnoj grupi, a ne ljudima koji profesionalno obavljaju svoj posao“. „Sav naš rad, kako profesionalni, tako i finansijsko poslovanje dostupni su svim nadležnim institucijama, koje su nebrojeno puta do sada kontrolisale poslovanje BN TV i pri tom nisu našli ništa sporno“, navodi se u saopštenju Bijeljinske televizije.

Disciplinovanje

Banjaluka – Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima, kao i organizacija „Transparensi internešnel BiH’’, najoštrije su juče osudili upad policije u prostorije BN Televizije. Udruženja BH novinari smatra da ovaj događaj upućuje na zaključak da je na djelu „klasični pritisak na BN televiziju i pokušaj disciplinovanja novinara koji su se usudili da kritički promišljaju i govore o aktuelnim zbivanjima u Republici Srpskoj’’. Udruženja BH novinari i Linija za pomoć novinarima navode da je nedopustivo da istražne radnje policije i pravosudnih institucija dovode u pitanje pravo na slobodu informisanja i nesmetan rad novinara i medija bilo gdje na svijetu, pa tako i u ovom dijelu BiH. Srna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari