SPISAK zdravstvenih ustanova u kojima se mogu obaviti besplatni preventivni pregledi 22. septembra 1foto Aleksandar Roknić

Ministarstvo zdravlja objavilo je spisak zdravstvenih ustanova u Srbiji, u kojima građani u nedelju, 22. septembra mogu da obave besplatne preventivne preglede u periodu od 8 do 17 časova.

Građani će moći da obave pregled hematologa, pregled gastroenterologa, da izmere krvni pritisak, urade laboratoriju (krvna slika, biohemija, LDH, feritin, Fe, bilirubini, transaminaze, CRP), kao i tumor markere (CEA, CA 19-9, i AFP opciono).

Besplatni preventivni pregledi obavljaju  se bez zakazivanja i pacijentima nije za pregled potrebna zdravstvena knjižica. Kao i do sada, pacijenti kod kojih budu uočene nepravilnosti prilikom pregleda biće upućivani na dalju dijagnostiku. Ovo je sedmi put po redu od početka godine da Ministarstvo zdravlja organituje besplatne preventivne preglede.

Kako je saopšteno iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, preventivni pregledi u njihovoj ustanovi obavljaće se u novoj zgradi, , severni ulaz iz Ulice Koste Todorovića.

Ovde možete da pogledate kompletan SPISAK ZVRAVSTVENIH USTANOVA u kojima širom Srbije u nedelju građani mogu da obave preglede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari