Na predlog Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) raspušten je opštinski odbor socijalista u hanskoj opštini, a za poverenika je imenovan Dragan Dimitrijević, dosadašnji potpredsednik stranke i direktor OŠ „Sveti Sava“.


Objašnjavajući razloge ovakve odluke, Negovan Stanković, predsednik Okružnog odbora SPS, navodi „neadekvatan rad i postignute rezultate na poslednjim parlamentarnim izborima“.

– Pojedini članovi su svojim pokušajem da obezbede sebi neko zamišljeno radno mesto doveli do toga da nas SNS, tadašnji koalicioni partneri, izbaci iz lokalne vlasti pre godinu dana. Tokom izborne kampanje u martu pojedini socijalisti su neovlašćeno pokušali da smene tadašnjeg predsednika Opštinskog odbora. Neadekvatnim radom su na parlamentarnim izborima postigli manji broj glasova od očekivanog. Takođe, uočeno je i delovanje mimo Statuta partije, što je nedopustivo. Od Vladičinog Hana se očekivalo više u datoj političkoj situaciji – precizirao je za Danas Stanković.

Pre odbora u Vladičinom Hanu, raspušten je i odbor u Vranjskoj Banji. Stanković odlučno demantuje da je raspuštanje ovih odbora pokušaj slabljenja pozicije Novice Tončeva pred predstojeće stranačke izbore, koji su zakazani za 14. decembar. Stanković u prilog tome navodi činjenicu da je i sam Tončev glasao za raspuštanje odbora u Vladičinom Hanu.

S druge strane, Zoran Ljubisavljević, sekretar hanskih socijalista, u izjavi za lokalne medije kaže da „ne može da komentariše ovaj događaj, jer još uvek nije ništa zvanično stiglo iz partijske centrale“

– I da smo dobili zvanični dokument, to je unutarpartijsko pitanje, koje ćemo raspravljati na partijskim organima. Nemam šta da kažem ovim povodom, jer obrazloženje Stankovića ne zaslužuje nikakav komentar – rekao je Ljubisavljević, nekadašnji narodni poslanik SPS i dugogodišnji predsednik Opštine Vladičin Han.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari