Osam tela izvučeno iz Drine nakon što se prevrnuo čamac sa migrantima, traga se za bebom 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Čamac sa migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu Drinu kod Ljubovije, prevrnuo se noćas, a do sada je pronađeno osam tela.

Pripadnici Uprave civilne zaštite Repulike Srpske pronašli su osam tela osoba u reci Drini kod Bratunca, gde se rano jutros prevrnuo čamac sa tridesetak migranta, izjavio je Vlada Rankić, vođa spasilačkog tima Uprave civilne zaštite RS.

„Jutros oko 6 sati prilikom nelegalnog prelaska granice došlo je do prevrtanja čamca. Tačne informacije ne znamo, trenutno je pronađeno osam osoba. Nažalost, mislimo da se traga za jednom bebom i majkom. To je nešto s čim sad raspolažemo“, kazao je Rančić novinarima, prenosi N1.

Osam tela izvučeno iz Drine nakon što se prevrnuo čamac sa migrantima, traga se za bebom 2
Foto: N1

Katao je da su na terenu spasilački timovi, pripadnici graničnih policija BiH i Srbije, ronioci i vatrogasci, i da svi udruženo rade.

„Nažalost, mislimo da neće biti preživelih, ali da bar pronađemo tela (…) Svi mogući resursi su na terenu“, naglasio je Rančić.

U Policijskoj upravi Zvornik Srni je ranije rečeno da je policija zadržala 14 migranata za koje je utvrđeno da su iz Maroka, a koji su jednim od čamaca krijumčareni Drinom kod Bratunca, dok se drugi čamac prevrnuo.

Ovaj slučaj Granična policija prijavila je policiji jutros u 5.20 časova.

Pretpostavlja se da su čamci sa migrantima krenuli preko Drine iz mesta Drlače oko 12 kilometara od Ljubovije.

Podsetimo, ranije jutros ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je da se tokom noći prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

„Jutros, oko 5 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, kao i od jednog meštanina, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik“, naveo je Dačić, a saopštio MUP.

„Prema rečima iregularnih migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba od kojih je troje dece“, naveo je Dačić.

On je dodao da su po prijavi na lice mesta upućeni pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i da se intenzivno pretražuje reka i priobalje.

„Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP Srbije u cilju pronalaska ostalih iregularnih migranata”, dodao je Dačić.

Dačić je naveo da su odmah po prijavi upućeni pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i da se intenzivno pretražuju reka i priobalje.

„Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP-a Srbije u cilju pronalaska ostalih neregularnih migranata“, naveo je Dačić u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari