Kako počinje i završava se svaka priča o masovnom štrajku u prosveti?

Crvena tačka
  1. Kada bi svi, ali baš svi (preko 90%) bili složni i istrajni do kraja, onda bi ostvarili sve što žele! Dakle i potpuna obustava rada, potpuni štrajk i masovni štrajk glađu (ukoliko prođe mesec dana pa ne prime platu) na kraju mora dovesti do uspeha. I da svi dani štrajka budu isplaćeni kao da su radili i da se promeni taj Zakon i da se plate urede na način koji treba.
    Bez sloge nema ništa od toga. E sad, na sindikatima je da procene dokle mogu i sa kakvom „vojskom“ raspolažu.

  2. Svi zahtevi prosvetara biće ispunjeni kada se budu odlučili za štrajk 15. maja. Pa kada država bude shvatila da neće biti zaključene ocene, da neće biti završene školske godine, knjižica, svedočanstava, diploma, ispuniće sve dogovoreno. A i kod roditelja će da im poraste ugled momentalno. Sve ostalo je kao u zaključku teksta.

  3. Mogu da naprave uspeh, ako se pridruže SVAKOM štrajku ekologa, seljaka, privrede, pa i opozicije, kada dođe na red, … jer pojedinačno se Gospodar lako obračuna sa njima …

  4. Počinje tako što ostali protesti izgube energiju i onda u septembru, uvek na stend baju, sindikat prosvetara. Možda će se sada oglasiti i o litijumu.

  5. Čak i da povećaju platu na prosečnu, time će se prosečna plata povećati i opet neće imati prosečnu platu.

  6. Bez obzira sta je potpisano ovo je lazovska vlast na celu sa superlazovom. AV razume samo jezik sile,pa tako i treba razgovarti. Obustava nastave,slozno i zajedno,odlucno protiv strajkbrehera,pa kome se dosadi.
    Dosta je prosvetnim radnicima brisan pod,hocete obrazovanje a da ne platite,e to ntje da moze.

  7. Sindikati prosvete su na kazanu SNS. Sindikati Srbije nikada se ne bore za interes radnika već vlastiti džep. Prodane duše.

  8. Znate, izgleda ništa bez sindikata profesora istorije koji prvo treba da objašnjavsju deci da su ovi sadašnji na vlasti rasturili tri države! Dakle, da to uđe u udžbenike! Potrajaće, naravno, ali od malena mora da se uči! Istina!

  9. Sve je jasno strajk mora biti po zakonu cas 30 minuta i da traje do ispunjenja zahteva.Svi ostali strajkovi su protiv zakona u interesu drzave i zato su propali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.