Bjelopoljski parlament je na sjednici održanoj u petak prihvatio predlog Programa javnih radova na području opštine Bijelo Polje za 2009. godinu i izvještaj o realizaciji Programa javnih radova za 2008. godinu. Program javnih radova za 2009. godinu predviđen je nastavak radova na objektima od regionalnog značaja.

– Ovim programom predviđen je nastavak radova na zaobilaznici oko Bijelog Polja, završetak radova na Domu za stara i iznemogla lica, nastavak radova na regionalnom putu Slijepač most – Tomaševo i izgradnja regionalnog puta Tomaševo – Pavino Polje, nastavak radova za planinu Bjelasicu, izgradnja puta prema Đalovića pećini, početak radova na izgradnji mini hidrocentrala na Bistrici i ostali radovi od regionalnog i lokalnog karaktera, kaže predsjednik SO Bijelo Polje Refik Bojadžić.

Osim predloga Programa javnih radova na području Bijelog Polja za 2009. i izvještaja o realizaciji Programa javnih radova za 2008. godinu, odbornici bjelopoljskog parlamenta usvojili su i predlog odluke o donošenju izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Bijelo Polje, predlog odluke o izgradnji pomoćnih objekata, predlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o privremenim objektima, predlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o komunalnom redu, predlog odluke o donošenju Lokalne studije lokacije za pumpu II u Zatonu, predlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o porezu na firmu ili naziv, predlog odluke o oslobađanju plaćanja obaveze po osnovu poreza na nepokretnosti na poljoprivredno zemljište za 2007. i 2008. godinu, nacrt odluke o izmjenama i dopunama odluke o naknadi za korišćenje putnog zemljišta koje pripada opštinskim i nekategorisanim putevima i predlog odluka iz imovinsko-pravne oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari