Dvojica najboljih drugova i srpskih tenisera sastaće se u drugom kolu turnira u Sinsinatiju. Nakon trijumfa protiv Radeka Štepaneka na startu turnira, Viktor Troicki rezervisao je za sredu peti susret sa Novakom Đokovićem u seniorskoj konkurenciji.

Iako ga je pobeđivao u juniorskim danima, Troicki je samo jednom i to još 2007. na turniru u Umagu, uspeo da dobije najboljeg srpskog igrača. Nema sumnje da će predstojeći duel biti veoma zanimljiv. Obojica tenisera nalaze se u dobroj formi i trenutno igraju na solidnom nivou. Đoković je u Ohajo stigao neposredno nakon turnira u Torontu, gde je u polufinalu poražen od Rodžera Federera. Za razliku od njega, Troicki je na istom turniru ispao u ranoj fazi, tako da je imao vremena da se pripremi za predstojeći duel sa najboljim prijateljem. Pošto je u prvom kolu bio bolji od Štepaneka, sa kojim bi lako mogao ponovo da se sastane do kraja godine, ali u majicama sa nacionalnim dezenima, Viktor je omogućio svim ljubiteljima tenisa u Srbiji da u sredu pomno prate duel dvojice Beograđana u Sinsinatiju.

Mada je u „plej-stejšnu“ za nijansu bolji od Đokovića, Troicki jedino u slučaju da odigra perfektan meč, može računati na iznenađenje već na startu turnira. Jasno je da je Novak tehnički mnogo obučeniji igrač od Troickog. Udarci su mu raznovrsniji sa osnovne linije, volej mu je znatno bolji, dok je ritern njegova uža specijalnost. Bez obzira na to, biće veoma interesantno posmatrati dvojicu sjajnih drugara kako u Sinsinatiju pokušavaju da nadmudre jedan drugoga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari