Vlasnici građevinskih objekata i pontona na Gružanskom jezeru optužili su juče radnike kragujevačkog Vodovoda i kanalizacije da su im bespravno rušili imovinu.

Kako je agenciji Beta izjavio jedan od vlasnika objekata na Gružanskom jezeru Mihajlo Jaćimović, pre pet dana oko 20 radnika kragujevačkog preduzeća, koje je predvodio tehnički direktor Novica Milošević, došlo je sa sekirama, motornom testerom, krampovima i bagerom da ruše pontone.

– Bez ikakve najave upali su na naša imanja i počeli da viču da će sve baciti u vazduh, a nas u jezero i podaviti, pri čemu se niko nije predstavio, pa smo zvali policiju koja je pomogla da dobijemo neka imena. Mi smo u strahu da će opet da dođu – rekao je Jaćimović.

Prema njegovim rečima, tada je srušeno nekoliko pontona na Gružanskom jezeru za koje su vlasnici imali dozvole. Jaćimović je dodao da su se vlasnici objekata nakon toga organizovali i sada stražare noću kako se opet ne bi pojavili radnici Vodovoda i kanalizacije.

Advokat Dragan Tomašević rekao je za agenciju Beta da je juče Opštinskom tužilaštvu u Kragujevcu podneo krivičnu prijavu protiv kragujevačkog preduzeća zbog ugrožavanja sigurnosti većeg broja građana. Prema njegovim rečima, većina vlasnika ima dozvole za pontone, a spremni su i sami da ih sruše ukoliko njihovi objekti ugrožavaju jezero na bilo koji način.

Direktor JKP Vodovod i kanalizacija Obren Ćetković novinarima je telefonom rekao da se sve radi u skladu sa zakonom i da radnici koji su došli na jezero nikome nisu pretili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari