U svečanoj sali Opštine u Kučevo uspešnim đacima osmog razreda osnovnih škola i srednje Ekonomsko-trgovinske i mašinske škole načelnica Opštinske uprave Snežana Rančić u saradnji sa predsednikom Skupštine opštine Dragoslavom Mratićem i zamenikom predsednika opštine Novicom Janoševićem , priredila je prijem za učenike generacije i nosioce diploma „Vuk Karadžić“ sa ovog popdručja.

Ove školske godine na području opštine Kučevo gde rade četiri osnovne i jedna srednja škola ima 38 vukovaca. Obraćajući se nagrađenim učenicima i profesorima, načelnica opštinske uprave opštine Kučevo rekla je da će ova loklana samouprava nastaviti da finansira i uspešne studente, kako bi im olakašao rad i studiranje, a oni bi na taj način dali svoj doprinos u razvoju ovog kraja.

– Budućnost svih nas u određenom trenutku zavisiće od vas i primene vaših stečenih znanja u svim sverama društvenog života. Ove školse godine,na teritoriji opštine Kučevo gde rade četiri osnovne i jedna srednja škola 38 učenika je dobitnik Vukove diplome, od kojih su i četvoro učenika generacije u svojim školama. U budućem školovanju Opština će nastojati da pomaže ove učenike, a što se najviše ogleda u dodeli stipendija istima. Trenutno,opština Kučevo stipendira 54 studenata, od kojih su neki na početku,a neki već pri kraju studija. Nadamo se da će nakon njihovog završenog školovanja, nastupiti neka bolja vremena i da će svako od njih moći da nađe posao u svojoj struci i doprinese razvitku ovog kraje i opštine Kučevo – rekla je načelnica Opštinske uprave,Snežana Rančić.

Od ukupno 38 dobitnika vukove dplome u ovoj Zviškoj opštini 24 su iz Osnovne škole „Ugrin Branković“ iz Kučeva.

– Mi ove školske godine ispraćamo jednu generaciju učenika osmog razreda koja je bila izuzetno dobra i uspešna. To je generacija koja je bila i najbrojnija, jer je 111 učenika sa uspehom završila Osmi razred, od kojih 54 imaju odličan uspeh, 24 učenika je dobilo diplomu Vuk Karadžić, a jedan učenik proglašen za sportistu generacije. Svi učenici su se trudili i svojim ocenama pokazali da su savladali nastavni plan i program u potpunosti i da su to deca na koju možemo računati u budućnosti da će biti dobri đaci – istakla je direktorka Osnovne škole „Ugrin Branković“ Kučevo Nada Petković.

Uspešnim đacima uručene su prigodne nagrade – knjige, a uručili su im zamenik predsednika opštine Novica Janošević i predsednik Skupštine opštine Kučevo Dragoslav Mratić. Priznanja je dobilo 38 nosilaca Vukove diplome i četvoro učenika generacije. Najbolji u svojoj generaciji u ovoj godini su Ivana Srbuljević, OŠ „Ugrin Branković“ iz Kučeva, Nevena Miletić, OŠ „Živojin-Žika Popović“ Rabrovo“, Jordan Jeftić, OŠ „Veljko Dugošević“ Turija“ i Uroš Živojinović, Ekonomsko-trgovinska i mašinska škola iz Kučeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari