Bravo za zrenjaninske volontere! 1Foto: www.zrenjanin.rs

Zrenjanin se prijemom u Gradskoj kući danas i zvanično zahvalio svojim volonterima, koji su proteklih mesec i po dana pomagali najosetljivijim društvenim grupama tokom vanrednog stanja.

Praktično, obučeni volonteri Crvenog krsta prešli su 3.564 kilometra i uručili pomoć za blizu 3.000 sugrađana. Reč je o starijim licima, bolesnima i socijalno ugroženim kategorijama, a nisu zaboravili ni svoje starije kolege, volontere penzionere, kao ni zatvorenike i korisnike Gerontološkog centra.

– Uradili smo mnogo toga i time uspeli da stvorimo sredinu sa malim brojem zaraženih lica u odnosu na druge gradove. Moram naglasiti da bez vas to ne bismo postigli. Mnogo ste radili i pomagali, ne samo nama, već i ljudima kojima je pomoć bila potrebna i ponosimo se vama – rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Prijem je organizovan povodom Svetskog dana Crvenog krsta, u godini kada zrenjaninska organizacija Crvenog krsta obeležava 140 godina postojanja.

– Pokazali smo da je Crveni krst uvek tu kada je teško, a naša snaga je u ovim mladim ljudima. Za sve nas je ovo vanredno stanje je bila nova situacija, ali smo vodili računa o svojoj i bezbednosti svih ostalih sa kojima smo se susretali. Ogroman posao je za nama, pomogli smo velikom broju ljudi. Volonteri Crvenog krsta bili su inicijalna kapisla za sve druge, a radujemo se što su nam se u pružanju pomoći pridružili zrenjaninski sportisti i drugi koji su to želeli – rekla je sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, AleksandraTanasijević. 

Na današnjem prijemu volonterima su uručene majice i zaštitne maske, a gradski čelnici su im izrazili zahvalnost velikim aplauzom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari