Na talasu deset vezanih pobeda košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Orlean gde će se večeras sastati sa istoimenim domaćinom u okviru 5. kola Evrokupa (20.30, B 92). Nadomak Pariza crveno-beli će pokušati da iz prve overe lidersko mesto u grupi H, a samim tim i da rezervišu donekle lakše rivale u narednoj fazi. Primetan pad forme, uprkos pobedama, u poslednja dva meča jeste podatak koji onespokojava i drži budnim sve u stručnom štabu, ali i igračkom kadru.


Zvezda ima evidentnih problema u napadu. Manjak ideje i nedovoljna prodornost bekova utiču i na nastupe unutrašnje linije. Mada se Savović probudio, čime su crveno-beli dobili na širini, utisak je da nakon početne kretnje izabranici Vlade Vukoičića imaju problem u međusobnoj komunikaciji, a samim tim i realizaciji.

– Nekim utakmicama smo možda manje zadovoljni kako smo odigrali, ali ono što mi hoćemo da postavimo kao standard su neke stvari u odbrani koje želimo da budu konstanta. Što se napada tiče, uvek težimo laganim poenima iz tranzicije, a da u pozicionoj igri biramo najkvalitetnija rešenja prema našoj postavi na terenu i koristimo stvari u kojima smo jači od protivnika. Sve to još ne funkcioniše savršeno, ali nije ni loše. – iskren je Vlada Vukoičić.

Francuzi ne blistaju u domaćem šampionatu. Izvršili su određena kadrovska rešenja. Njima će duel sa Zvezdom biti od presudnog značaja.

– Oni su tipični predstavnik francuske košarkaške škole. To je tip igre u kojoj su nosioci tamnoputi američki internacionalci, sa mnogo trčanja. Uvek su aktivni u skoku, naglašena im je igra u tranziciji, izbegavaju pozicionu igru i traženje nekih komplikovanih rešenja. Orlean nije drastično promenio formu i rezultate u odnosu na naš prethodni meč. Međutim, imali su manjih promena u ekipi jer su doveli jedno pojačanje u liku Krisa Hila. Ne znamo da li Orlean ima vruć domaći teren, ali smo svesni da više nemaju prava na grešku – zaključio je trener Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari