Bez rezultatskog opterećenja, odmorni i željni igre, košarkaši Partizana odigraće večerašnji meč sa Žalgirisom u Kaunasu (18.45) u okviru 6. kola Top 16 faze Evrolige. Nakon ranog ispadanja iz Kupa Radivoja Koraća vodeći igrači crno-belih imali su čitava dva dana bez treninga, a takvu vrstu čašćavanja od strane trenera Duška Vujoševića nisu dobili od početka sezone.

Pod pretpostavkom da su ukazanu priliku iskoristili za potpuni odmor crno-beli će na gostovanju „fenjerašu“ u grupi F pokušati da ravnopravno pariraju rivalu, ali i da teže eventualnom iznenađenju pod uslovom da pronađu način kako da zaustave Džastina Dentmona, ubedljivo najboljeg igrača Žalgirisa. Amerikanac vrlo zanimljive biografije u ulozi organizatora igre trenutno je osmi strelac i četvrti asistent Top 16 faze. Sa skoro 20 poena i osam asistencija po meču Dentmon jednostavno odskače u sastavu tima iz Kaunasa, koji je i ove sezone opterećen finansijskim problemima. Džastin je, nakon završenog koledža na Vašington univerzitetu karijeru gradio u Izraelu, Venecueli, Dominikanskoj Republici, Portoriku, Italiji i Litvaniji. U više navrata je pokušavao da se domogne višegodišnjeg ugovora u NBA, ali se ni u jednom timu (San Antonio, Toronto, Dalas) nije predugo zadržao. Svoj talenat pokazao je u Razvojnoj ligi, pogotovo dok je igrao za Ostin Torose, a 2012. je proglašen za najkorisnijeg igrača u navedenom takmičenju. Nastupio je i za reprezentaciju SAD na Panameričkim igrama.

– Idemo u goste veoma kvalitetnom protivniku koji je klasičan reprezent litvanske škole košarke. U ovom trenutku niko ne bi trebalo da očekuje pravo izdanje Partizana na vrhuncu forme, međutim to ne znači da nećemo dati trenutni maksimum. Ozbiljan pristup i veliki trud su nešto obavezujuće, jer želimo da ostavimo što bolji utisak i da na najbolji mogući način reprezentujemo klub i grad – naveo je Duško Vujošević.

Svih pet poraza u Top 16 fazi sigurno ne oslikavaju kvalitet igrača Žalgirisa. Za nekadašnjeg prvaka Evrope nastupaju bivši, ali i aktuelni reprezentativci Litvanije Jankunas, Javtokas, Pocijus, Kšištof Lavrinovič, Jaskevičijus, kao i Letonac Vecvagras koji će propustiti ostatak sezone zbog problema sa ligamentima kolena. U sastavu su mladi Dimsa i Gudaitis, tako da u ovom trenutku trener Šaulius Stombergas sa pravom očekuje od svojih izabranika da se domognu prve pobede u drugoj fazi Evrolige.

Povratak Milutinova i Tepića

Nikola Milutinov i Milenko Tepić biće na raspolaganju Dušku Vujoševiću u meču sa Žalgirisom. Trener Partizana ipak ne može u potpunosti da bude zadovoljan zdravstvenim stanjem jer Terens Kinzi neće moći da igra u Kaunasu, kao ni Aleksandar Pavlović, koji nema pravo nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari