Nedavno uspešno održana akcije u Smoljincu “Dan borbe protiv bele kuge” na kojoj su prisustvovali, između ostalih, i prestolonaslednik princ Aleksandar Karađorđrvić i vladika braničevski Ignjatije, pored promocije borbe protiv bele kuge doprinela je i jednom političkom pomirenju.

Naime, doskorošnji koalicioni partneru u Velikom Gradištu – predsednik opštine Dragan Milić i prvi čovek Nove Srbije u Braničevskom okrugu Zlatko Šulović na ovom skupu ponovo su počeli da komuniciraju.

Do njihovog političkog razlaza došlo je početkom ove godine kada je aktuelni predsednik opštine Milić odlučio da pored njegove odborničke grupe koju čine GG “Za selo i grad” i URS, umesto Nove Srbije i SNS-a, u vladajuću većinu uđu odbornici DS-a i SPS-a. To je izazvalo sukobe između ovih stranaka i njihovih funkcionera, tako da su se umešale i centrale iz Beograda, preporučujući im da se drže dogovora da se lokalne vlasti obrazuju kao što su na republičkom nivou. Ta preporuka nije ispoštovana, pa je čak zbog toga raspušten Opštinski odbor SPS-a. Padale su mnoge međusobne optužbe i teške reči zavađenih strana putem skupštinske govornice i medija.

Po svemu sudeći tome je došao kraj, jer su glavni protagonisti politike u Gradištu na pomenuti skup došli zajedno opštinskim automobilom, gde su sve vreme bili u istom društvu vidno raspoloženi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari