Fudbaleri Juventusa savladali su u gostima Seltik u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa 3:0 i praktično već obezbedili prolaz u četvrtfinale elitnog takmičenja, što im daje mogućnost da se narednih nedelja više posvete utakmicama u Seriji A i odbrani titule.

Prvi veliki ispit imaće već u subotu, kada gostuju Romi u derbiju 25. kola. Stara dama na „Olimpiko“ dolazi sa nizom od tri trijumfa u kojima je primila samo jedan gol, dok „vučica“ ima imperativ pobede kako bi prekinula crnu seriju od dva poraza. Romi će trijumf biti potreban i kako bi se uključila u borbu za izlazak na međunarodnu scenu sledeće godine, jer za petoplasiranim Milanom zaostaje već sedam bodova. S druge strane, Juventus beži jedinom pravom pratiocu, Napoliju, pet koraka, s tim da rival ima nešto lakši posao protiv Sampdorije. Glavna uzdanica crno-belih iz Torina biće crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić, koji je za „vučicu“ nastupao punih pet sezona i sigurno poznaje sve mane bivšeg kluba. Na ruku Juventusu ide i tradicija koja kaže da su Romu deklasirali u poslednja tri susreta, uz gol razliku 11:1.

Ništa manje uzbuđenja neće biti ni u Firenci gde Fiorentina dočekuje Inter. Dva tima su direktni rivali za plasman na mesto koje vodi u Ligu Evrope, pa možda i kvalifikacije za Ligu šampiona. Za očekivati je da će u startnoj postavi gostiju biti srpski internacionalac Zdravko Kuzmanović, a možda i oporavljeni Dejan Stanković. Milan je u odličnom nizu od šest pobeda, koji bi večeras da nastavi kod kuće protiv Parme. Najbolji strelac „rosonera“ ove sezone Stefan El Šaravi je tokom nedelje potpisao novi ugovor, tako da je silno motivisan kako bi potvrdio ispravnost odluke klupskih čelnika da mu povećaju platu. Trener Masimilijano Alegri i pored promenljivih rezultata ove sezone ima šansu da odvede tim u Evropu i posle leta, ali su za to neophodni bodovi u unapred dobijenim mečevima, kakav je susret sa Parmom. Peskara i Kaljari vodiće bitku za bodove, ali i goli prvoligaški život. Gosti će biti lišeni usluga Davidea Astorija, koji je dobio crveni karton u prošlom kolu protiv Milana.

Trećeplasirani Lacio će svoj meč odigrati tek u ponedeljak zbog obaveza u Ligi Evrope. U prošloj rundi „nebeskoplavi“ su izgubili dva boda u finišu derbija protiv Napolija, a sada bi protiv Sijene trebalo da imaju nešto lakši zadatak. Iako je u zoni ispadanja, Sijena je u poslednja dva meča pred svojim navijačima savladala Sampdoriju i Inter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari