Opštinska uprava u Gornjem Milanovcu donela je rešenje da se od Ministarstva odbrane prinudno naplati porez na gradsko građevinsko zemljište, u iznosu od skoro 16 miliona dinara. Porez koji iznosi 15.995.149 dinara, odnosi se na objekte kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ koji se nalaze u Gornjem Milanovcu, a za prošlu godinu nije ni dinar plaćen, pa je sada obračunata i kamata.


Na ovo rešenje Ministarstvo odbrane je početkom marta uložilo žalbu sa obrazloženjem da je poreski obveznik pogrešno imenovan i da kasarna nema status pravnog lica, već je to organizacioni deo ovog Ministarstva.

Kako je na sednici Opštinskog veća objasnila načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović, žalba je bez osnova jer stiže u postupku prinudne naplate, a propušteni su rokovi kada je primljeno rešenje kao i opomena. Opštinsko veće je jednoglasno odbilo ovu žalbu i zaključilo da se od Službe za registre i prinudnu naplatu Regionalnog centra u Kragujevcu zahteva da odmah preduzme mere i izvrši naplatu ovog duga sa kamatama.

Predsednik opštine Milisav Mirković rekao je da gradsko građevinsko zemljište moraju svi da plaćaju i da je pristup prema svima isti, a da će dobijena sredstva odmah biti uplaćena Javnom preduzeću za izgradnju Gornjeg Milanovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari