Bivši predsednik opštine Mionica Radiša Stanković izabran je za predsednika Udruženja penzionera ove opštine, a dužnosti je razrešen Milorad Tomić, saopštila je ova organizacija. Skupštini je prisustvovao Đuro Perić, predsednik Udruženja penzionera Srbije, ali iako su bili uredno pozvani, nije došao niko iz rukovodstava lokalnog PUPS-a. Novoizabrani predsednik Stanković izrazio je žaljenje zbog toga, istakavši da ispred penzionera opštine daje punu podršku PUPS-u kao i Vladi Srbije, zato što nije dirala penzije kategorijama sa primanjima nižim od 25.000.


Jedan od glavnih zadataka novog rukovodstva, na čemu se kroz diskusije insistiralo, jeste značajno povećanje broja članova od sadašnjih ispod 100, na više stotina, imajući u vidu broj od oko 2.800 registrovanih penzionera, od čega poljoprivrednici čine više od polovine.

Saglasno tome najavljeno je i povećanje broja mesnih odbora.

– Posebno insistiramo na ubrzanju rešenja otvaranja Kluba penzionera Mionica, u prostorijama koje su trenutno pod zakupom, kao i obezbeđivanje prostora za klubove penzionera u većim opštinskim centrima. Akcenat je stavljen i na rešavanje problema autobuskog prevoza u Mionici, koji skoro i da ne funkcioniše, kao i rad na unapređenju i poboljšanju zdravstvenih usluga, rekao je Radiša Stanković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari