Rezultati ankete koja je sprovedena među grupom mladih u Loznici pokazali su da omladinu najviše zabrinjava nezaposlenost, kao i da većina njih od grada očekuje poboljšanje bezbednosti i unapređenje sportskih i kulturnih sadržaja.


U istraživanju je učestvovalo 103 Lozničana od 15 do 25 godina, koji su izrazili svoje mišljenje o načinima na koje može da se unapredi njihov društveni život i šta očekuju od lokalne samouprave.

Akciju povodom Međunarodnog dana mladih organizovali su Savetovalište za mlade Preventivnog centra lozničkog Zdravstvenog centra „Dr Milenko Marin“ i Udruženje građana „Iskra“ iz Loznice.

Načelnica Centra primarijus Nada Đurić rekla je da su mladi jasno iskazali stavove o svojim potrebama, ali da su imali manje ideja kada je trebalo da nabroje šta sami mogu da urade u cilju poboljšanja njihovih standarda. Ona je navela da mladi od grada očekuju poboljšanje bezbednosti na javnim mestima i smanjenje zastupljenosti narkomanije, otvaranje kluba za mlade, zatvorenog bazena, fakulteta i sportsko-rekreativnih terena, kao i veću podršku talentima i dobrim učenicima i studentima. Omladinci su osim svojih potreba ukazali i na najčešće probleme sa kojima se susreću, a među njima su, osim bezbednosnih, navedeni nezaposlenost i ugroženost životne sredine, a smatraju i da treba unaprediti kulturne i kreativne sadržaje za mlade, rekla je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari