U dvadesetak infrastrukturnih projekata, realizovanih u proteklih deset meseci, Mesna zajednica Nova Varoš investirala je više od devet miliona dinara. Prioritet u radu Saveta gradske MZ bili su radovi na asfaltiranju i rekonstrukciji ulica, izgradnji potpornih zidova i unapređenju rasvete na Vioniku, Petlovcu, Šancu, Voćnjaku, Cvijetnjaku i Branoševcu.

Najobimniji poslovi odrađeni su u naselju Vionik, gde je Mesna zajednica, sredstvima od oko 2,8 miliona dinara, finansirala asfaltiranje ulice u dužini od oko 150 metara ( na deonici od Bjelića do Đenića), sporednog putnog kraka dugog četrdesetak metara, kao i izgradnju četiri potporna zida. Radovi su završeni nedavno, a izvodilo ih je preduzeće „Putevi Zlatar“. Domaća firma „Inženjering“ izvodila je radove na izgradnji potpornog zida prema Pušičićima, u dužini od oko 20 metara, koji su kasu novovaroške MZ „olakšali“ za oko 320.000 dinara. Tokom proleća u ovom naselju su sprovedene i aktivnosti na poboljšanju javne rasvete – postavljena su četiri stuba sa sijalicama i isto toliko sijaličnih mesta. Ovaj posao je koštao oko 150.000 dinara.

Značajnim investicijama MZ Nova Varoš može se pohvaliti i u prigradskom naselju Petlovac. U tom rubnom području grada izgrađen je kolektor u sistemu otpadnih voda , koji je dug 120 metara i vredan oko 1,3 milion dinara. „U Ulici Petlovac započeti su i zemljani radovi koji predhode postavljanju asfaltne podloge u dužini od oko pola kilometra. Ovaj posao , kao i još nekoliko projekata u oblasti unapređenja vodovodne i kanalizacione mreže, biće finansirani sredstvima od oko 10 miliona dinara, a koja su obećana iz budžeta Nacionalnog investicionog plana“, kaže Dragan Lečić(SPO), predsednik gradske Mesne zajednice, koji je novembra prošle godine ovu funkciju, prema tadašnjem koalicionom sporazumu, preuzeo od Milivoja Ćirovića (DS).

Iz plana i programa rada MZ za ovu godinu nije bilo izostavljeno ni naselje Šanac, u kome su novovaroška Mesna zajednica i opštinska Direkcija za izgradnju , sredstvima u iznosu od oko 2,8 miliona dinara, finansijski podržali asfaltiranje lokalne saobraćajnice. Na teritoriji naselja Branoševac 1 i 2 izrađen je potporni zid u dužini od oko 100 metara, koji je koštao oko 820.000 dinara, i postavljena asfaltna podloga u dužini od 140 metara, čija je vrednost radova procenjena na oko 1,1 milion dinara. Pre dva meserca asfaltom je prekrivena i 370 metara duga ulica na Tikvi , za koju je ovdašnja MZ izdvojila sredstva od oko 1,4 miliona dinara, kao i 350 metara duga deonica na brdu Cvetnjak ( putni pravac ka Matijevićima). Ovaj posao koštao je oko milion dinara. U naselju Zebinovac, novac u ukupnom iznosu od oko 280.000 dinara, iskorišćen je za izgradnju i asfaltiranje parkinga u Ulici 6. septembar i stepenica između dva stambena bloka. Iz budžeta MZ izdvojeno je i oko 70.000 dinara za asfaltiranje pristupnog puta u dužini od oko 30 metara ka lokalnom izvorištu u Voćnjaku.

– U ovom naselju su u toku i radovi na izgradnji javne česme sa kaptažom, vredni oko 220.000 dinara, koje izvodi prijepoljska firma „Beton“. Zbog neozbiljnosti izvođača, posao kasni, trebalo je da bude okončan još pre dva meseca. Ova investicija je , inače, jedina koju prema utvrđenom programu rada za ovu godinu gradska Mesna zajednica nije uspela da realizuje na vreme. Prioritet u radu su nam bila rubna područja grada jer je u njima bila hitnija potreba ulaganja u izgradnju i obnovu infrastrukturnih objekata – ističe Lečići podseća da su ove godine ogromna finansijska sredstva iz „tanušne“ kase Mesne zajednice opredeljena za izgradnju potpornih zidova u različitim prigradskim zonama, što je u izvesnoj meri onemogućilo značajnija ulaganja u asfaltiranje ulica , podasipanje puteva ili eventualno unapređenje kanalizacione i vodovodne mreže.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari