Pripadnici Kopnene vojske se u bazi "Jug" kod Bujanovca pripremaju za mirovnu misiju u Libanu 1Pripadnici KOV na poligonu Borovec. Foto:VS

Pripadnici pešadijske čete Kopnene vojske Srbije izvode kolektivnu vežbu pripremajući se za odlazak u mirovnu misiju Ujedinjenih nacija u Libanu gde pripadnici VS participiraju od 2013.godine u okviru multinacionalnih mirovnih snaga.

Posle individualnih priprema sada se pod nadzorom instruktora Centra za obuku jedinica u multinacionalnim operacijama u Vojnoj bazi „Jug“ i poligonu „Borovac“ uvežbavaju taktika, tehnika i procedure za izvršavanje zadataka u zoni operacije, kao što su kontrola masovnih okupljanja, uspostavljanje kontrolnih punktova, realizacija pešačkih i kombinovanih patrola, te evakuacija ranjenih i povredjenih, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Trenutno se u zoni operacije u Libanu nalaze štabni oficiri VS, vod za zaštitu snaga. Pripadnici VS u misiji „plavih šlemova“ u Libanu do sada su pokazali izuzetno profesionalnu spremnost za izvršavanje komplikovanih zadataka na ovom ratnom području.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari