Pripadnici LGBT razočarani odsustvom opozicije na Paradi

Ostavite komentar


  1. Tako je to kada umesto protesta zbog vašeg položaja, pravite paradu ponosa sa Karleušom. Ako je osnovni cilj da promovišete svoju seksualnost, a ne borbu za svoja prava, onda je ti skupo egzibicionisanje na račun svih građana. Egzibicionizam ostavite za svoje kuće, a na ulice izađite sa zahtevima da vam se omogući ravnopravnost, u čemu vas podržavam. U egzibiocionisanju sa nekum Karlušama, ne.

  2. Nisu bili lideri ali su bili opozicioni narodni poslanici. Zašto nisu izdali isto saopštenje za lidera SNS-a koji ne samo da nije bio nego je bahato odgovorio da mu "ne pada na pamet da dođe"

  3. Opozicije poštije samo sebe i gledaju svoje lične interese a ne interesuju ni građani pa ni pripadnici LGBT populacije.

  4. I ako nisam pripadnik LGBT populacije uvek i na svakom mestu ću pisati o njima i o borbi za njihova prava. Zbog naše Merlinke, Pazolinija i mnogih znanih i neznanih koji su izgubili život, bili prebijani samo što su LGBT. E sada, zašto se ljute što je skoro cela gradska i republička vlast bila uz njih a opozicija ne – pa to je dobro jer vlast predlaže i donosi zakone koji će im pomoći u realizaciji svojih prava. I još nešto, fali brojnost pravih predstavnika LGBT a ne da su u najdubljoj ilegali – zar im nije bio dovoljan izbor gej premijerke da ih motiviše i u znatno većembroju od stotinjak prisustvuju na prajdu. Pokaži te se, organizujte partiju, čak, i ne čekajte da onaj koji se privatno gnuša vas, dodeli mesto u skupštinskoj klupu ili ministarsko i premijersko mesto.

    P.S. Na jednom portalu sam povodom godišnjice od smrti Merlinke i Parade Ponosa organizovao debatu – javili su se samo strejt osobe sa vrlo dobrim i veoma dokumentovanim komentarima, njih nekoliko desetina ali nažalost ni jedan pripadnik LGBT.

Ostavite komentar


Društvo

merdare

Kancelarija za KiM: Uhapšen Srbin na Merdarima jer je kritikovao OVK

S. Z. iz Beograda uhapšen je sinoć na administrativnom prelazu Merdare dok je putovao na Kosovo i Metohiju kako bi učestvovao na Memorijalnom fudbalskom turniru u selu Staro Gracko kod Lipljana, uoči obeležavanja 25 godina od masakra 14 srpskih žetelaca, saopšteno je iz Kanacelarije za Kosovo i Metohiju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.