Pripadnik službe za obezbeđenje vozi biciklom 1.500 kilometa da pomogne lečenje devojčice 1Foto: Pixabay/lincerta

Pripadnik Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Novom Sadu Milan Mićunović krenuo je u humanitarnu vožnju biciklom kroz tri države, dugu 1.500 kilometara, kako bi pomogao da se prikupi što više novca za lečenje petogodišnje devojčice Merjem Nikšić koja boluje od cerebralne paralize, saopštila je danas Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Ispratile su ga brojne kolege iz kolektiva, članovi porodice i prijatelji koji će voziti zajedno sa njim kroz – Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Prva stanica im je Banja Koviljača odakle su planirali put ka Višegradu i manastiru Ostrog, zatim ka Novom Pazaru, u kome živi Merjem sa svojom porodicom, i dalje ka svojoj završnici u Novom Sadu.

Kolega Mićunović, koji je i sam otac tri devojčice, odlučio je da učestvuje u humanitarnoj akciji kako bi pomogao porodici Nikšić da prikupi novac za eksperimentalne lekove i terapije u inostranstvu koje su Merjem do sada pomogle da neke od svakodnevnih aktivnosti počne samostalno da obavlja.

Svi koji žele mogu da uplate novac za njeno lečenje na dinarski račun: 160-6000001038011-07, devizni: 160-6000001038215-74 IBAN: RS35160600000103821574 SWIFT/BIC: DBDBRSBG ili slanjem SMS poruke 1041 na broj 3030.

Sličnu humanu akciju organizovali su nedavno komandiri Okružnog zatvora u Beogradu i Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu kada su devet dana pešačili 440 kilometara od manastira Rakovica do Ostroga da bi pomogli lečenje osmogodišnje Anastasije Zafirović iz Beograda koja, takođe, boluje od cerebralne paralize.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je navela da je pomogla akciju, kao i sve prethodne, tokom kojih su prikupljana sredstva za lečenje mališana, kupovinu medicinskih pomogala, donaciju posteljina za porodilišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari