Pripadnik Žandarmerije ustreljen samostrelom u vrat ispred ambasade Izraela u Beogradu, napadač ubijen 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Pripadnik Žandarmerije M. J. (34) koga je nepoznata osoba samostrelom pogodila u vrat ispred zgrade ambasade Izraela u Beogradu, operisan je u Urgentnom centru i u stabilnom je stanju.

Pripadniku Žandarmerije hirurzi su izvadili strelu iz vrata i on je u stabilnom stanju upućen na intenzivnu negu na dalje lečenje.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naveo je da je pripadnik Žandarmerije u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo.

„Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju“, izjavio je ministar Dačić.

Dačić se nakon toga uputio u Urgentni centar, gde je u obraćanju ispred te institucije naveo da je napad teroristički akt, kao i da se sumnja na vehabijski pokret.

Kako reporter RTS-a nezvanično saznaje, napadač je više puta prilazio policijskoj kućici da nešto pita, da bi zatim otvorio vrata i pucao mu u vrat.

Pripadnik Žandarmerije je u samoodbrani otvorio vatru i pucao u napadača, koji je podlegao zadobijenim ranama.

U međuvremenu, kako javlja novinska agencija Beta, mediji su emitovali nepotvrđene kontradiktorne informacije o ovom događaju. Večernje Novosti tvrdile su da je napadač muslimanski ektremista, ali da se ne zna da li je državljanin Srbije ili stranac. Informer je izvestio da napadač ipak nije ubijen i da se lekari bore za njegov život.

Nakon što je pripadnik Žandarmerije pogođen samostrelom o događaju se oglasila i ambasada Izraela.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović izjavio je da je dežurni javni tužilac naložio obdukciju napadača i sve druge neophodne radnje kako bi se rasvetlile sve okolnosti današnjeg napada, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari