Članovi Gradskog veća Požarevca prihvatili su zahtev Komisije za saobraćaj za zatvaranje Tabačke čaršije nakon izgradnje semafora kod Visoke tehničke škole. Posle pretvaranja Tabačnice u pešačku zonu, biće praćen tok saobraćaja u ulicama 15. oktobar, Voje Dulića i Drinskoj gde postoji i koliko je zagušenje saobraćaja.


Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević rekao je na konferenciji za medije da je pokrenuta akcija „Uredimo zajedno“ u kojoj će lokalna samouprava subvencionisati saniranje fasada i krovova u saradnji sa stanarima privatnih zgrada koje su oronule kako bi grad imao što lepši, urbani izgled.

Govoreći o posledicama nedavne poplave u jednom od vrtića Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“, kada je uništeno prilično uređaja kao i sama zgrada, gradonačelnik je zamerio poslovodstvu što za sanaciju štete nije izdvojilo sredstva iz sopstvenog budžeta kako bi problem bio blagovremeno rešen, a troškove bi kasnije refundirala lokalna samouprava. Veće je donelo odluku da za saniranje štete u vrtiću bude izdvojeno 1.661.000 dinara.

Povodom zahteva Fudbalskog kluba „Mladi radnik“ za plaćanje troškova struje u ranijem periodu, Milosavljević je obavestio javnost o opredeljenju članova Veća da se od Kluba traži specifikacija troškova na mesečnom i godišnjem nivou naglasivši da deo sredstava mora da odlazi na sportske aktivnosti dok će Grad, kao vlasnik stadiona, namirivati one troškove koje ima ovaj objekat. Isto se odnosi i na Hipodrom čije troškove održavanja i priprema za nadmetanja više neće obezbeđivati Konjičko društvo „Knez Mihajlo“ već Grad kao vlasnik. – Zbog svega sličnog, zahtevamo od Komisije za sport da za narednu budžetsku godinu predloži izdvajanje posebnih sredstava za finansiranje sportskih aktivnosti u svakom klubu a troškove objekata u svom vlasništvu obezbeđivaće Grad Požarevac posebnim sredstvima o čijoj visini će odlučivati nadležni organi lokalne samouprave – rekao je Milosavljević.

Gradonačelnik je, pored tačaka dnevnog reda sednice Veća čiji je predsednik, posebno komentarisao rezultate nedavnog popisa navodeći da na teritoriji Grada Požarevac sada živi 84.109 stanovnika, a prema popisu od 2002. godine bilo ih je 75.208 što predstavlja pokazatelj da, kako je istakao, Požarevac predstavlja dobro mesto za život ali stvara i obavezu da se u predstojećem periodu dalje grade vrtići, škole, objekti infrastrukture i kapaciteti za otvaranje novih radnih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari