Predstavnici Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije i republičkog Zavoda za statistiku obišli su Bujanovac, Preševo i Medveđu konstatujući da se pripreme za popis stanovništva u ovim opštinama odvijaju neometano uprkos najavi predstavnika albanskih političkih stranaka da će popis biti bojkotovan.


Direktorica Koordinacionog tela Danijela Nenadić izjavila je da su sva dokumenta vezana za predstojeći popis prevedena i na albanski jezik te da postoji „stalna koordinacija sa Zavodom za statistiku“. Direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović istakao je da je popis stanovništva od velike važnosti za sve građane u podjednakoj meri. – Popis stanovništva predstavlja jedan od osnova za donošenje svih državno relevantnih mera u oblasti socijalno-ekonomske politike u Srbiji. Pripreme za popis stanovništva teku neometano u svim opštinama, pa tako i u Preševu, Bujanovcu i Medveđi – naglasio je Vukmirović.

Na sednici održanoj 3. septembra 65 odbornika tri lokalna parlamenta iz Bujanovca, Preševa i Medveđe usvojili su jednoglasnu odluku o bojkotu predstojećeg popisa stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari