Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović predložiće da se u skorije vreme osnuje radna grupa koja bi bila zadužena za organizovanje proslave 100. rođendana Fudbalskog kluba „Vojvodina“, koji se obeležava 6. marta 2014. godine.

Predsednik Skupštine grada, tokom jučerašnjeg prijema veterena najstarijeg superligaša, istakao je da proslava stogodišnjeg postojanja kluba ne bi trebalo da se obeleži samo 6. marta, kada je 1914. osnovan novosadski fudbalski klub, već da proslava bude obeležena nizom sadržaja, koji će se organizovati tokom čitave godine.

– Uspesi našeg Fudbalskog kluba i fudbalera koji su igrali tokom svih ovih godina puno su doprineli afirmaciji Novog Sada. Grad, ali i druge ustanove i institucije treba da se udurže i da zajedničkim idejama organizujemo proslavu kakva dolikuje klubu sa stogodišnjom istorijom – kazao je Jovanović.

On je pozvao i veterane FK „Vojvodina“ da se uključe u organizovanje proslave stogodišnjice kluba, rekavši da su oni među „najzaslužnijima za uspehe Vojvodine“.

– Imamo dovoljno vremena za organizovanje proslave, ali već sada moramo dati prve ideje i napraviti plan. Imamo dosta toga što bi moglo da bude organizovano tokom cele slavljeničke godine, od ideje otvaranja muzeja FK „Vojvodina“, preko organizovanja utakmica sa drugim velikim fudbalskim timovima iz Evrope, do centralne proslave na sam rođendanski dan – rekao je Jovanović.

Veterani fudbalskog kluba „Vojvodina“ istakli su da dosadašnje jubilarne proslave nisu bile dovoljno dobro organizovane, ali da bi obeležavanje veka postojanja kluba moralo da se pripremi veoma temeljno. Pored proslave kluba, nekadašnji igrači Vojvodine i Jovanović podsetili su se na slavne dane novosadskog fudbalskog kluba, a među gostima u Skupštini grada bili su igrači iz nekoliko sjajnih generacija, iz takozvane zlatne generacije ovog kluba Radomir Krstić i Dobroslav Krstić, potom iz prve šampionske generacije 1965/66 Radivoje Radosav, Mladen Vučinić i Vasa Pušibrk, generacije fudbalera između dve titule predstavljali su Đorđe Vujkov i Vasa Rutonjski, dok je od igrača druge šampionske generacije iz 1988/89 bio Dušan Mijić. Nakon razgovora, predsednik Skupštine grada uručio je svojim gostima i poklone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari