Avgust, poslednji mesec letnjeg raspusta, doneće novosadskim mališanima i njihovim gostima raznovrsne kretivno-edukativne i sportsko-rekreativne programe manifestacije Novosadsko BIG dečije leto. Sedmu nedelju obeležiće priprema maski za završnicu dečijeg leta u prostorijama Prijatelja dece Novog Sada.

 Program će se nastaviti i u Dečijem kulturnom centru, predškolskoj ustanovi „Zemlja čuda“, dečijoj igraonici „Cosmo Land“, Kapuera akademiji i u Adrenalin parku „Zemlja čuda“.

Vežbaonice za kreativno mišljenje o mudrosti, emocijama, slobodi, o pravilima lepog ponašanja, kao i o drugim važnim stvarima u životu, održavaće se svakog radnog dana u Dečijem kulturnom centru. Priče o sunčevom sistemu, zvezdama i vulkanima, ali i prava žurka uz disco kuglu i brojne animatore prirediće se u prostoru i diskoteci dečije igraonice „Cosmo Land“.

U predškolskoj ustanovi „Zemlja čuda“ najmlađi će moći da nauče osnovne matematičke pojmove i da kroz igru i druženje usavrše bonton ili izrade instrumente po želji. Adrenalin park „Zemlja čuda“ je i dalje savršena lokacija za male avanturiste, kao i Kapuera Akademija gde će se održava različiti sportsko-rekreativni programi.

Gotovo za sve programe Novosadskog BIG dečijeg leta potrebno je prijaviti učešće, jer je broj dece-učesnika radionica ograničen. Određeni programi su besplatni, dok se pojedini plaćaju do 150 dinara. Spisak svih radionica, satnice, načina za prijavu učešća, cene dnevne particpacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen program dostupni su na sajtu www.novosadskodecijeleto.info.

Organizator Novosadskog BIG dečijeg leta je Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ koji podstiče kontinualno i stručno vaninstitucionalno bavljenje decom.

BIG dečije leto i na Štrandu

U okviru Novosadskog BIG dečijeg leta, održaće se i „Štrandarije“. Svakog petka, subote i nedelje u terminu od 17 do 20 časova na Štrandu, deca i njihovi roditelji uživaće u brojnim kreativnim i edukativnim radionicama, raznim igrama, plesovima i takmičenjima, tokom kojih će se upoznati sa četiri nacionalne zajednice iz Vojvodine – Mađarskom, Slovačkom, Rumunskom i Romskom. Ove godine „Štrandarije“ su podržali Grad Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za nacionalne zajednice kroz projekat „Da se bolje upoznamo“. Učešće na manifestaciji „Štrandarije“ je besplatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari