Pripremni i za poplave 1

U okviru projekta JENTRAP Nemanja Pajić, član projektnog tima uručio je tehničku opremu Štabu za vanredne situacije grada Šapca.

Donaciju je preuzeo Nebojša Zelenović, gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije grada Šapca. On je zahvalio na vrednoj donaciji i napomenuo da se nada da neće biti kriznih situacija u kojima će se oprema koristiti.

– Čestitam timu na čijem čelu je gospodin Pajić, jer su uspeli da dobiju ovu veliku donaciju na važnom konkursu EU. Oprema koju smo danas dobili je deo vredne donacije, koja treba da pomogne u svakodnevnom radu Štaba, ali i svih ostalih organa koji rade u gradu. U okviru projekta, pre nekoliko dana smo dobili dva terenska vozila, medicinsku i laboratorijsku opremu, rekao je gradonačelnik. Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada, kazao je da se nastavlja uspešna saradnja sa partnerima na projektu.

– Nije samo oprema benefit koji dobijamo od ovog projekta, već i saradnja sa partnerima iz Slavonskog Broda. Sledeći korak su intenzivne obuke i razmene iskustava i komunikacija sa partnerima. Ono što nam predstoji jeste donacija još jednog vrednog dela opreme, kao i velika zajednička vežba u aprilu sledeće godine, podvukao je Pajić.

Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti u Gradskoj upravi grada Šapca, rekla je da je ova donacija namenjena pre svega Štabu za vanredne situacije, ali će biti korišćena i u svakodnevnom radu gradskih ustanova i Gradskog veća, što je i sugestija partnera na projektu.

Donaciju koja je danas uručena Štabu za vanredne situacije čine tableti, laptopovi, štampači, projektori, mobilni telefoni i oprema za opremanje dva psihosocijalna punkta u Drenovcu i Oridu. Inače, vrednost zajedničkog projekta Šapca i Brodsko-posavske županije u oblasti prevencije od poplava je oko 850.000 evra, Šapcu će uskoro biti uručeni i čamci za spasavanje, pumpe za ispumpavanje i oprema za ronjenje, što je itekako nedostajalo tokom velikih poplava 2014. Šteta koja je tada naneta premašila je milijardu dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari