Pripremno ročište pred početak suđenja „balkanskom kartelu“, svi okrivljeni negirali krivicu 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

U Višem sudu u Beogradu nastavljeno je pripremno ročište pred početak suđenja pripadnicima „balkanskog kartela“ koji su optuženi za šverc najmanje sedam tona kokaina.

 

Na današnjem ročištu postupajuća tužiteljka završila je čitanje optužnice i svoje uvodno izlaganje tokom kog je predložila dokaze za koje smatra da ih treba izvesti tokom suđenja, prenosi N1.

U nastavku pripremnog ročišta na redu su advokati odbrane da predlože svoje dokaze.

Kako nezvanično saznajemo svi okrivljeni su negirali krivicu, pojedini su naveli da će iznositi odbranu kada suđenje počne, a pojedini da ne žele.

Inače Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti pripadnike „balkanskog kartela“ za šverc najmanje sedam tona kokaina, kao i da su za samo jednu pošiljku u februaru prošle godine dogovorili isplatu od četiri i po miliona evra.

Tokom istrage pretresom kuća i stanova optuženih pronađena je velika količina oružja, municije i eksploziva, kao značajna svota novca, jer samo na jednoj lokaciji u bunkeru, u tri plastična bureta pronađeno je više od 2,7 miliona evra za koje se sumnja da su stečeni kriminalom.

Zaplenjeno je i nekoliko automobila i skupocenih satova.

20 pripadnika ove organizovane kriminalne grupe Tužilaštvo, osim za prodaju droge, tereti i za nedozvoljeno držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Istraga je u ovom slučaju počela naredbom Tužilaštva u maju prošle godine. U trenutku kada je započet postupak na teritoriji Srbije uhapšeno je 14 osoba, a preostali se nalaze u bekstvu i za njima je raspisana međunarodna poternica.

Pripremno ročište je inače po zakonu zatvoreno za javnost i tek kada ono bude završeno zvanično počinje suđenje kom i mediji mogu da prisustvuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari