Priređen prijem u Vladi Srbije za učenika Matematičke gimnazije koji je na Olimpijadi u Singapuru osvojio pet zlatnih medalja 1Foto: Beta/Ministarstvo nauke, tehnoloskog razvoja i inovacija/NITRA/Zoran Petrovic)

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović organizovala je u zgradi vlade Srbije prijem za Andreja Drobnjakovića, učenika drugog razreda Matematičke gimnazije, koji je u jednom danu osvojio pet zlatnih medalja na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi u Singapuru.

Ministarka je tom prilikom rekla da je Drobnjaković svoju šampionsku karijeru kroz takmičenja gradio od ranih razreda osnovne škole i ove godine je bio jedini predstavnik Srbije u Singapuru.

„U konkurenciji od 12.000 najboljih srednjoškolaca iz preko 40 zemalja sveta Andreju je uspelo da bude petostruki šampion. Poneo je zlato iz matematike, fizike, hemije, biologije i inženjerstva. On je predstavnik naših novih generacija za koje treba da gradimo infrastrukturu, da im omogućimo da se školuju u Srbiji, da im omogućimo i ako odu da se vrate u Srbiju kako bi sa nama gradili bolju budućnost i pomogli nam u suočavanju sa izazovima“, rekla je Begović.

Andrej Drobnjaković se osvrnuo na svoje uspehe sa Međunarodne naučne olimpijade StemCo u Singapuru i mladim, talentovanim i vrednim ljudima poručio da je osvajanje tih pet medalja zahtevalo ozbiljnu koncentraciju i ozbiljno znanje iz svih pet oblasti.

„Iako je delovalo na početku nemoguće i meni i ostalim takmičarima, ipak sam uspeo i zato poručujem svima koji su slični meni i koji imaju velike ambicije, da od njih ne odustaju kad im se čini da je previše teško jer ako odustanemo i mislimo da smo izgubili još pre borbe, sigurno je da nikad nećemo dostići svoj maksimum“, zaključio je Andrej Drobnjaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari