Minulog vikenda u našem kraju boravio je ambasador Japana u Srbiji Tadaši Nagai. Veliki zaljubljenik lepe i čiste prirode, u slobodno vreme bavi se snimanjem retkih biljnih i životinjskih vrsta. U organizaciji novoosnovane Foto kolonije „Uvac“ i Specijalnog rezervata prirode Uvac, ambasador Nagai proveo je u novovaroškom kraju dva nezaboravna dana, i na Zlataru i u kanjonu Uvca svojim „nikonom“ napravio na stotine snimaka, koji će ga podsećati na krajolike koji su ga, kako reče, fascinirali.

Minulog vikenda u našem kraju boravio je ambasador Japana u Srbiji Tadaši Nagai. Veliki zaljubljenik lepe i čiste prirode, u slobodno vreme bavi se snimanjem retkih biljnih i životinjskih vrsta. U organizaciji novoosnovane Foto kolonije „Uvac“ i Specijalnog rezervata prirode Uvac, ambasador Nagai proveo je u novovaroškom kraju dva nezaboravna dana, i na Zlataru i u kanjonu Uvca svojim „nikonom“ napravio na stotine snimaka, koji će ga podsećati na krajolike koji su ga, kako reče, fascinirali. Poseban utisak na velikog zaljubljenika prirode ostavio je veličanstveni let beloglavog supa iznad uvačkih stena, kao i mladunci ove retke ptice, koji upravo ovih dana napuštaju svoja gnezda i pridružuju se jatu iznad kanjona.
Iako u privatnoj poseti, ambasador Nagai susreo se sa predsednikom opštine Nova Varoš Slavišom Purićem. Razgovaralo se o mogućnostima pomoći japanske vlade našoj opštini, pre svega u oblasti zdravstva i školstva. Predsednik Purić zahvalio je ambasadoru na poseti, i naglasio da je u naš kraj uvek dobrodošao. Obzirom da ambasador Nagai sa posebnom ljubavlju snima cveće, iskoristio je priliku da u našem gradu poseti cvetnu baštu pijanistkinje Sare Marjanović. Tom prilikom ambasador je upotpunio svoju foto kolekciju cveća koje je snimao u mnogim zemljama sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari