Prirodnjački muzej organizuje obeležavanje 23. Međunarodne noći slepih miševa 1Foto: Promo

Prirodnjački muzej u Beogradu i Društvo za očuvanje divljih životinja „Mustela“ i ove godine u subotu, 21. septembra 2019. u 19 časova na prostoru Velikog Ravelina pored Galerije Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu organizuju obeležavanje 23. Međunarodne noći slepih miševa (MNSM), a koja se održava 18. put u Srbiji.

Građani se i dalje često obraćaju Prirodnjačkom muzeju ukoliko im slepi miš uleti u stan. Prirodnjački muzej i Društvo „Mustela“ na teritoriji Srbije imaju mogućnost da izađu u susret savetima, a ponekad i neposrednim izlaskom na teren, i tako pomognu u rešavanju problema sa slepim miševima.

Iako su građani iz godine u godinu sve više informisani o njihovoj bionomiji, ekologiji, fiziologiji, odnosu sa ljudima, zaštiti i očuvanju ovih životinja u Srbiji i Evropi, još uvek postoji potreba za direktnim kontaktom sa stručnjacima.

Program obuhvata multimedijalna predavanja, razgovor stručnjaka sa građanima, a poseban segment je prikazivanje živih primeraka slepih miševa publici i njihovo puštanje na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari