Pritvor do 30 dana osumnjičenom za učešće u ubistvu dvojice Crnogoraca u Atini 2020. godine 1Foto: N1

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana M.B. osumnjičenom da je učestvovao u ubistvu dvojice crnogorskih državljana u Atini, januara 2020. godine.

U rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu piše da je osumnjičenom pripadniku organizovane kriminalne grupe Radoja Zvicera određen pritvor „usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“.

M.B. je osumnjičen za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Protiv tog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijama rešenja.

Osumnjičeni M.B. juče je iz Barselone prebačen u Beograd, u postupku ekstradicije optuženog Srbiji.

Po sletanju na aerodrom u Beogradu, M.B. je, u pratnji pripadnika SBPOK i Policijske uprave za grad Beograd, sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

On je uhapšen 27. februara 2024. godine u mestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari