Pritvor vozaču i putnicima iz "bentlija" 1Foto: Stefana Savić

Vozaču i putnicima u Bentliju koji je u subotu ujutru naleteo na vozilo u kom je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i protiv kojih su podnete krivične prijave zbog ugrožavanja sigurnosti, određen je pritvor do 30 dana.

Odluku o pritvoru doneo je sudija za prethodni postupak Višeg Suda u Beogradu, a na predlog tužioca.

Bahata vožnja ili namerno presretanje predsedničke pratnje – istragu je pokrenulo Tužilaštvo. Da ne bi uticali na svedoke vozač bentlija Luka R. i putnici u tom automobilu Miloš T. i Stevan D. biće u pritvorskoj ćeliji Okružnog zatvora u Beogradu do mesec dana.

O incidentu koji se dogodio na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi u subotu, oko 8 ujutru, zvaničnih saopštenja nema, ali se dan kasnije čitav slučaj u pojedinim medijima opisivao do detalja.

Navodi se da su trojica mladića sa skupocenim automobilom, španskih registarskih oznaka, u kružni tok uletela brzinom od oko 200 kilometara na čas, okrećući automobil, pod punim gasom, i uz škripu guma.

U tom momentu nailazila je kolona od tri vozila, a u prvom se nalazio predsednik Aleksandar Vučić. Upravo u to vozilo bentli je udario. Za samo nekoliko sekundi predsednikovo obezbeđenje uhapsilo je trojicu osumnjičenih.

Dnevni listovi objavljuju i da su kod vozača “bentlija” Luke R. na analizi krvi pronađeni tragovi alkohola i narkotika. Za njega se navodi i da je od ranije poznat policiji, te se dovodi u vezu i sa pojedinim crnogorskim kriminalnim klanovima.

Uhapšeni mladići, neposredno pre incidenta završili su smenu u jednom od noćnih klubova gde su radili kao obezbeđenje, a automobil koji su koristili pozajmili su od nekadašnjeg fudbalskog reprezentativca.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da „do najsitnijih detalja“ treba ispitati incident.

“To nije tako naivno kada vi danas saznate da su učesnici tog prepada na kolonu predsednika Srbije ljudi sa dosijeima, mislim da u zemlji u kojoj smo imali jednog Bagzija i raznorazne kriminalce moramo i te kako da povedemo računa o bezbednosti predsednika Srbije”, poručila je Mihajlović.

Ministar policije Nebojša Stefanović juče je izjavio da, prema prvim informacijama, nema ozbiljnih indicija da je predsednik Republike bio meta napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari