Istražni sudije Višeg suda u Požarevcu pokrenuo je istragu i odredio pritvor do 30 dana Draganu Muraškoviću (38) zvani Muraški zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja, dok je istražni sudija Osnovnog suda u Požarevcu odredio pritvor do 8 dana Milošu Bakiću (24) i Milošu Gajiću (22) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.


Miloš B. i Miloš G. 21. septembra oko 20.40 časova, u blizni zgrade Zavoda za zapošljavanje u Požarevcu, nakon kraće svađe, drvenom palicom su razbili vetrobransko staklo na vozilu marke „audi A6“ u kome se nalazio Dragan M. i udarili ga pesnicom u glavu. Dragan M. je nakon toga izvadio pištolj marke „star“ iz pojasa i ispalio više hitaca. Policija je nakon prijave građana došla na lice mesta i zatekla Miloša B. i Miloša G. dok je Dragan M. svojim vozilom napustio lice mesta. Policija je pronašla osumnjičenog kao i pištolj za koji imenovani ne poseduje odobrenje nadležnih organa.

Izvršenim pretresom stana osumnjičenog Dragana M. policija je pronašla dokumentaciju koja je predmet policijske istrage kao osnova za utvrđivanje novih krivičnih dela.

Putnička vozila marki „audi A6“ kojim je upravljao osumnjičeni, kao i „mercedes“ vlasništvo Miloša B. su oduzeta zbog sumnje da predstavljaju krivično delo falsifikovanje i biće predmet policijske istrage. Kako saznajemo kod „Audija“ bili su izbrisani brojevi na šasiji, a u „Mercedesu“ bio je promenjen motor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari