Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u postupku nabavke opreme za potrebe Rudnika bakra Bor i na taj način oštetili to preduzeće za oko 300.000 evra, bivšem rukovodiocu mašinskog održavanja u Rudniku bakra Bor Milovanu Stuparu, pomoćniku direktora RBB-a za elektromašinsko održavanje Slavoljubu Markoviću i pomoćnici direktora za komercijalu i marketing Jeleni Adamović, koje je borska policija pre par dana privela na informativni razgovor, produžen je pritvor do 30 dana.

U RTB Bor, čiji je RBB deo, povodom privođenja troje rukovodilaca Rudnika bakra Bor zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili preduzeće, direktor RBB Živorad Petrović je na konferenciji za novinare podržao napore Vlade u borbi protiv korupcije i kriminala

– Nikoga ne osuđujemo unapred. I naš je interes da istražni organi utvrde istinu, a mi nastavljamo da radimo i proizvodimo. I ovog trenutka sporni zupčanici se montiraju u kriveljskoj flotaciji – rekao je Petrović.

Prema navodima iz saopštenja MUP, troje rukovodilaca RBB osumnjičeni su da su od sredine maja do kraja oktobra 2010. godine, inicirali nabavku jednog gonjenog i tri pogonska zupčanika za mlin, bez odgovarajuće tehničke pripreme, odnosno dokumentacije i povećali količinu trebovane opreme. Za ovaj su posao, kako stoji u policijskom saopštenju, unapred odredili privredno društvo „DSD Galaksi“ iz Beograda i time su ovom preduzeću omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi od skoro 33 miliona dinara, odnosno oko 300.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari