Istražni sudija Okružnog suda u Guči Stevo Glavonjić odredio je posle saslušanja jednomesečni pritvor zakupcima bazena u Ovčar Banji kod Čačka zbog tragične smrti maloletnog P. R. iz Čačka.
Osmogodišnji dečak udavio se u bazenu u Ovčar Banji u četvrtak oko 18.45 kada ga je, prilikom otvaranja ventila za pražnjenje bazena, voda povukla u izlivnu cev u kojoj se zaglavio.

Istražni sudija Okružnog suda u Guči Stevo Glavonjić odredio je posle saslušanja jednomesečni pritvor zakupcima bazena u Ovčar Banji kod Čačka zbog tragične smrti maloletnog P. R. iz Čačka.
Osmogodišnji dečak udavio se u bazenu u Ovčar Banji u četvrtak oko 18.45 kada ga je, prilikom otvaranja ventila za pražnjenje bazena, voda povukla u izlivnu cev u kojoj se zaglavio. Glavonjić je večeras izjavio novinarima da su zakupci bazena Zoran S. (52), Ljubomir P. (49) i Vidosav K. (56), svi iz Čačka, odgovorni što nisu preduzeli odgovarajuće mere u cilju zaštite kupača. On je dodao da su zakupci odgovorni i što nisu postavili zaštitne rešetke na odvodnoj cevi, te što nisu organizovali stalnu spasilačku službu na bazenu koja bi brinula da kupači napuste bazen pre početka pražnjenja, čime su počinili teško krivično delo izazivanja opšte opasnosti po život ljudi. Glavonjić je dodao da je odredio pritvor do mesec dana i Marku S. (26) iz Čačka, sinu jednog od zakupaca, koji je 12. jula posle 18 časova otvorio sigurnosni ventil za pražnjenje bazena zbog kojeg je došlo do tragedije u kojoj je život izgubio osmogodišnji P.R. Prema rečima Glavonjića obdukcija tela nastradalog dečaka pokazala je da je on bio živ kada se usled pritiska vode zaglavio u cevi i da je smrt nastupila utapanjem. Nastradali dečak sahranjen je danas na seoskom groblju u Rošcima kod Čačka, uz prisustvo rodbine i brojnih građana. Istražni sudija Okružnog suda u Čačku Branislav Stanić, koji je obavio uviđaj posle nesreće, rekao je ranije da su vrtlog vode i veliki pritisak „uvukli“ malog P. R. celim telom u odvodnu cev čija je širina 24 centimetra.
Stanić je dodao da je otac nastradalog dečaka, koji je s njim i mlađim sinom bio na bazenu, video šta se događa i pozvao pomoć, ali više snažnih muškaraca, koji su bili prisutni, uspeli su samo da uhvate dečaka za ruke, a zbog velikog pritiska vode nisu uspeli da ga zadrže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari