Aukcijska prodaja Radio televizije Kragujevac (RTK), zakazana za 21. mart, ponovo je odložena. Privatizacija RTK odlagana je već dva puta. Prvi put 21. decembra prošle godine, kad je nova aukcija bila zakazana za 21. januar. No, i aukcija zakazana za 21. januar odložena je, i to za 21.

Aukcijska prodaja Radio televizije Kragujevac (RTK), zakazana za 21. mart, ponovo je odložena. Privatizacija RTK odlagana je već dva puta. Prvi put 21. decembra prošle godine, kad je nova aukcija bila zakazana za 21. januar. No, i aukcija zakazana za 21. januar odložena je, i to za 21. mart. Iz Agencije za privatizaciju juče je, međutim, u RTK stigla zvanična informacija da se odlaže i aukcijska prodaja te medijske kuće koja je 21. januara zakazana za 21. mart.
U obrazloženju Agencije navodi se da je odluka o novom odlaganju aukcijske prodaje RTK doneta nakon zaključka Vlade Srbije kojim je prihvaćena informacija „o potrebi prekida postupka privatizacije radio i televizijskih stanica koje emituju programe na jezicima nacionalnih manjina“. Ovde se pretpostavlja da je privatizacija RTK ponovo osložena i zbog nejasnoća vezanih za budući status beogradskog Studija B. Podsetimo da je Zakonom o glavnom gradu, Beogradu omogućeno da formira elektonske i štampane medije, dok je svim ostalim gradovima u Srbiji, prema Zakonu o radiodifuzji, koji nalaže privatizaciju svih lokalnih medija, ta moguććnost uskraćena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari