Privatni izdavači udžbenika kritikuju Kavčića

Borba za tržište uoči predstojećeg odabira školskih knjiga

Ostavite komentar


  1. Uh ala su se uznemirili Nemci i Hrvati?! Igleda da uskoro gube monopol pa je malo prpa a? U svakoj normalnoj zemlji su udzbenici za djake osnovne skole besplatni. Tako ce biti i u Srbiji kada sa vlasti odu lihvari i secikese.

    1. „Politicka promocija“ profesora koji nema nameru da se bavi politikom,koji je svoj novac ulozio u ceo projekat? Idiotizam. Ali boli kad se udari po dzepu. Nije tu zarada toliko ni bitna koliko je bitno da se uvede red u te udzbenike. Matematika,fizika,hemija je univerzalna u celom svetu. Ali istorija,geografija,srpski jezik…E to ne mogu da nam namecu i pisu oni koji nisu iz Srbije

      1. Izdavači se uplašili za svoj profit. Ovakav poduhvat mora da uradi neko sa političkom potporom jer bi običnog građanina rastrgle ove korumpirane firme koje drže monopol. Tržište udžbenika je zatvoreno i degradirano.

  2. Izdavace ukinuti!!! Zavod za unapređenje obrazovanja pozitivno ili negativno misljenje za udzbenik daju na osnovu podobnosti, ne na osnovu kvaliteta udzbenika. Kriminal!!!!

    1. Ne postoje izdavači.
      Izdavač + ćerke firme… Fingirana konkurencija
      Izgleda da će Ružić da omasti brke i počasti sebe novim ručnim satom

  3. U neka lepa, prošla vremena postojao je jedan izdavač udžbenika. Kvalitet je bio na neuporedivo višem nivou nego danas, tako da je ova priča u skladu sa pravcem kojim se ovo društvo kreće. Daj sve odmah i alav sam tim se dičim.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.