Privedeni aktivisti tokom blokade pruge u Loznici (VIDEO) 1Foto: X/kpromeni/ Ivan Bjelić

Meštani Jadra blokirali su železnicu na dva sata zbog zakazane senice Ustavnog suda po inicijativi Rio Tinta, a tom prilikom priveden je i aktivista Nebojša Petković, a potom i aktivista Zlatko Kokanović, saopštili su iz inicijative Kreni-promeni.

Kako je za Insajder potvrdio aktivista Zlatko Kokanović, policija je večeras uhapsila njega i još trojicu aktivista.

„Evo me upravo u ‘marici’, priveli su i mene i još trojicu ljudi“, rekao je za Zlatko Kokanović.

Kokanović je nekoliko minuta pre hapšenja izjavio da se neće pomeriti sa pružnog prelaza dok ne puste uhapšenog Petkovića.

„Blokirali smo pružni prelaz u Banjskom šoru na dva sata kao upozorenje. Policija je došla, vadili su i pendreke. Mi nećemo da se raziđemo dok ne puste Nebojšu“, rekao je aktivista i meštanin Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović.

U policiji je Insajderu rečeno da rade na prikupljanju podataka i da će se uskoro obratiti saopštenjem.

Meštani se skupljaju ispred zgrade SUP-a u Loznici.


„Krivicu za tenzije u društvu snosi vlast koja krši Ustav Republike Srbije i Ustavni sud koji služi vlasti i Rio Tintu umesto da štiti Ustav“, naveli su iz inicijative“, naveli su iz Kreni-promeni.

Aktivisti udruženja „Ne damo Jadar“ danas su na dva sata blokirali železničku prugu kod Loznice, zbog mogućnosti da Ustavni sud, kako je to najavio direktor pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović, u četvrtak, 11. jula, usvoji inicijativu kompanije Rio Tinto i poništiti odluku Vlade Srbije o ukidanju prostornog plana Jadar.

Tim povodom zakazan je i protest ispred Ustavnog suda.

Aktivistu Nebojšu Petkovića predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na poligraf kako bi odgovorio na pitanje o tome „koga plaća Rio Tinto“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari