Priveden mehaničar zadužen za održavanje autobusa: Oglasilo se tužilaštvo povodom nesreće kod Karađorđevog parka

Ostavite komentar


  1. Tom mehaničari je važno da redovno prima dobru platu a posao da radi traljavo. Taj radi bez savesti. Ostaviti ga bez posla jer će i dalje tako da radi. Sa strahom treba da se krećemo ulicom i da strahujemo u koje prevozno sredstvo da udjemo. Nije u pitanju samo GSP već i privatnici koji su dobili posao preko stranke.

  2. Vozač je dužan da pre izlaska iz garaže obidje oko vozila i izvrši vizuelni pregled, da li su svi šrafovi na svim točkovima na mestu i sl. To radi ipilot mlaznog aviona iako nije mehaničar. 90% vozača gleda u mobilni i kucka poruke.

  3. Na samom stajalistu vise meseci postoji udarna rupa koju svaki autobus ne moze da omasi vec svi autobusi upadaju u nju i ne moze ni jedan mehanicar koji popravlja autobuse spreciti da tocak otpadne kad udari u duboku udarnu rupu.Verovatno ce je danas neko popuniti asfaltom.

  4. Ima li neko odgovoran inženjer, direktor ili će odgovarati mehaničar i čistačica. Sramota. Kao za lečenje odgovara med. sestra valjda lekar a ona sprovodi lečenje. Zar smo ograničeni toliko. Neko mora postojati iznad majstora da kaže da to je u redu ili nije

  5. U suštini, vrlo je lako utvrditi kako je tehnički do nesreće došlo: ili matice nisu bile zavrnute do kraja ili su brezoni popustili. Problem je sa odgovornošću: ako je zadnji točak u pitanju, dupli, vozač nije mogao lako to da oseti na našim ulicama. Da li je mehaničar odgovoran. Jeste, njegova je odgovornost do izlaska vozila iz garaže, a posle, sto faktora može da utiče…rupe, neravan kolovoz, pa čak i za ljubitelje zavere, da je neko odvrnuo malo točak na nekom stajalištu….

  6. Sada će da se „kola slome“ na mehaničaru, poslednjoj karici u lancu, koji sigurno nije donosio odluke da li vozilo sme, ili ne sme na ulicu. Sitni, najslabije plaćeni radnik gsp će da odgovara, a pravi krivci će opet da se izvuku. Rukovodstvo, koje je tražilo da svako vozilo, koje ikako može da se pokrene, izađe ne ulicu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.