Priveden otac koji je pretukao sina u školskom dvorištu 1Foto: N. Kovačević

Otac učenika sedmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Doljevcu, koji ga je tukao u školskom dvorištu, priveden je zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici, potvrdili su danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

U niškom OJT su kazali da će otac u toku dana biti saslušan, a nakon toga će dežurni sudija odlučiti da li će mu biti određen pritvor. Osumnjičenom je po privođenju određeno zadržavanje od 48 sati zbog uznemirenja javnosti i eventualnog uticaja na svedoke.

Na društvenim mrežama je prethodno osvanuo snimak na kojem se vidi kako otac izvlači dečaka iz grupe ‘malih maturanata’ koji su u školskom dvorištu spontano proslavljali kraj školske godine, a potom ga šutira i tuče. Prema nezvaničnim izvodima, povod za ovakvu brutalnost bilo je njegovo ‘nezadovoljstvo’ što se dečak pridružio starijim učenicima u slavlju.

Direktor škole Goran Ilić kazao je danas da je odmah po saznanju za incident obavestio Policijsku upravu, Školsku upravu Nišavskog okruga i Centar za socijalni rad. Dečak je saslušan u prisustvu psihologa Centra za socijalni rad, a škola je odlučila da izradi individualnih plan zaštite deteta, u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

U Školskoj upravi Nišavskog okruga  kazali su da su odmah po saznanju za incident obavestili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari