Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je Vlada Srbije izdvojila 16 milijardi dinara za podsticaj preduzetništva, od čega su četiri milijarde dinara bespovratna sredstva namenjena privredi.

– Novca ima, ali je pitanje ima li dovoljno ideja, borbe i želja, a mi smo tu da pomognemo. Pozivan preduzetnike da se aktivno uključe i koriste pomoć, naveo je Vulin prilikom porinuća broda u brodogradilištu Bomex 4M, kod Perleza. Da podsetimo, u brodogradilištu Šipjard Bomeks 4M, porinuto je korito broda za pomorsku plovidbu, vrednosti dva miliona evra. Prema rečima direktora brodogradilišta Branislava Radanovića, brod namenjen prevozu ribe u tovarnom prostoru, izrađen je za firmu Huagland iz Norveške.

– To je 33. plovilo koje je brodogradilište od osnivanja 2007. godine, izgradilo i isporučilo bez reklamacije. Ono je najveće izgrađeno u Srbiji, dugačko 70 metara, široko 12 i visine oko 6 metara. Opremljen je tako da može da prevozi više vrsta ribe, praktično iz mora do farmi ili luka, kazao je Radanović. Brod za norveškog kupca spada u kvalitetna i komplikovana polovila, a koristiće se za izlov i transport lososa od lovišta do fabrike za preradu, koja je takođe u vlasništvu ove porodice.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari