Regionalnoj privrednoj komori Požarevac, koja pokriva Braničevski i Podunavski okrug, preko IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, odobrena je donacija Evropske unije za projekat „Centar za povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u pograničnom regionu“, konstatovano je na sastanku u Požarevcu.

Vodeći partneri u projektu su Regionalna privredna komora Požarevac i Fondacija za ljudske resurse i održivi razvoj Rešica dok je partner sa područja regiona je Visoka tehnička škola strukovnih studija Požarevac.

– U procesu tranzicije kod nas je formirano najviše malih preduzeća čak 96 odsto od ukupnog broja novoregistrovanih. Ovo je peti projekat EU kroz koji se Komora trudi da tim malim preduzećima pomogne u povećanju konkurentnosti na tržištu EU, kaže Milica Mitković, predsednik komore u Požarevcu i menadžer projekta. Kroz ovaj projekat predstavnici MSP-a treba da prođu 9 različitih obuka. Veoma značajan partner je Nacionalna služba za zapošljavanje sa kojom ćemo odabrati značajan broj učesnika koji će proći obuke o osnivanju malih i srednjih preduzeća, marketingu i upravljanju, kao i obuku na CNC mašinama namenjenim za proizvodnju u mašinskoj industriji koje će biti nabavljene i smeštene u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Požarevcu i koje će nakon realizacije projekta ostati školi kao naušno sredstvo, izjavila je Mitković. Obuke u okviru ovog projekta su namenjene vlasnicima i rukovodiocima MSP-a, nezaposlenim licima i potencijalnim preduzetnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari