Na području vrbaske opštine odobrena su tri projekta za javne radove koji će obezbediti da se sa spiska nezaposlenih vrbaske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, angažuje 60 lica. Kroz projekat „Pomoć u kući starima“, koji vodi Centar za socijalni rad, u narednih šest meseci biće uposleno 7 osoba, a za ovaj projekat je odobreno 1.

Na području vrbaske opštine odobrena su tri projekta za javne radove koji će obezbediti da se sa spiska nezaposlenih vrbaske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, angažuje 60 lica. Kroz projekat „Pomoć u kući starima“, koji vodi Centar za socijalni rad, u narednih šest meseci biće uposleno 7 osoba, a za ovaj projekat je odobreno 1.132.000 dinara.
Najviše angažovanih osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje biće u projektu ozelenjavanja opštine Vrbas, gde će za sadnju oko 50 hiljada sadnica biti potrebno preko 30 ljudi. Ovaj projekat sprovodi Direkcija za izgradnju, a za njegovu realizaciju odobreno je 2,3 miliona dinara. U planu je podizanje vetrozaštitnog pojasa na teritoriji čitave opštine, a 50 hiljada sadnica će tokom tri meseca biti raspoređeno na ukupno 14 lokacija. Kulturnom centru Vrbasa odobren je projekat renoviranja i konzervacije Partizanske baze iz Drugog svetskog rata u Starom Vrbasu, koja je jedna od četiri najstarije etno kuće u Vojvodini. Na ovim radovima biće uposleno dvadesetak lica u trajanju od dva meseca, a odobreno je nešto više od milion dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari