U skladu sa pretenzijama u oblasti turizma, opština Veliko Gradište je i ove godine nagradila stanovnike koji su se potrudili da najlepše urede svoja dvorišta. Veliko Gradište je oduvek negovalo tradiciju lepo uređenih parkova, šetališta, ali i okućnica i dvorišta.

Kao popularna turistička destinacija poznata po Srebrnom jezeru, ali i duhu prošlosti koju je ovaj simpatični gradić sačuvao, opština se trudi da očuva sliku mirnog mesta, ušuškanog u zelenilo i cveće, prijatnog oku posetilaca i meštana.

Svakog proleća opština organizuje akciju uređenja grada i pripreme za predstojeću turističku sezonu, pa tako pored redovnog uređenja javnih površina i objekata, poziva i građane da se priključe akciji uređenjem svog zelenog prostora. Opština je ove godine odlučila da u okviru aprilske akcije nagradi najvrednije učesnike koji su svojim idejama i trudom doprineli privlačnijem izgledu našeg grada uredivši svoja dvorišta i balkone.

Kako za balkone ovaj put nije bilo prispelih prijava, Komisija je među maštovito ozelenjenim baštama izabrala dve, jednako privlačno uređene, vlasnika Vesne Rajičić i Zorana Stankovića. Da pri teškom zadatku izbora najboljeg nije pogrešila, potvrdila su i ranija priznanja vrednim vlasnicima za učešće u sličnim akcijama. Simbolične nagrade i plakete ponosnim „baštovanima’’ uručio je predsednik opštine Dragan Milić, u prisustvu direktorke Turističke organizacije Dajane Stojanović, na prijemu organizovanom povodom njihovog izbora, naglasivši da opština na ovaj način želi da podstakne građane i podigne svest o našoj okolini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari